GAMIFICATION

WAT IS HET?

Gamification is geen spel. Het is meer dan dat. Gamification is het toepassen van gamedenken en gametechnieken in niet-game omgevingen. Bij gamification gebruik je spelelementen om gebruikers te motiveren en hun ervaring te verrijken. Het principe van gamification is niet nieuw, we spelen al eeuwen spelletjes. 72% van de huishoudens speelt inmiddels video games. Daarin ervaren we hoe effectief games zijn in het verleiden, vastgrijpen, motiveren en binden van hun spelers. Die technieken toepassen in de echte wereld is waar gamification over gaat. 

Bij gamification staat centraal dat je gedrag wilt stimuleren. Dit doe je door in te spelen op de intrinsieke motivatie. Dit is de motivatie die uit een persoon zelf komt. De achterliggende redenen die mensen hebben om bepaalde dingen te doen. Bijvoorbeeld leren, status of erkenning.

 Het is een manier om je werk uitdagender te maken en aanzienlijk meer werk gedaan te krijgen. Gamification op het werk boost de productiviteit van werknemers met maar liefst 40%. Hoe? Door de drie simpele elementen van een spel - uitdaging, motivatie & beloning - toe te voegen aan taken en projecten.

Wat doen die spel-elementen dan met je?

Wanneer je een spel speelt, komt er Dopamine vrij. Dat creëert de drive of motivatie waar we het over hebben. Je combineert het aangename (spel) met het nodige (werk), wat de sleutel is tot motivatie. Niet alleen je motivatie krijgt een boost. Gamificiation doet ook wonderen voor je concentratie.

Hoe passen wij gamification toe?Gamification implementeren in je organisatie

Binnen de organisatie, is communicatie een allesbepalende factor voor succes. Gamification middels een escaperoom of escape experience werkt enorm verhelderend en biedt inzicht in de communicatie. De teamleden die deze uitdaging aangaan, zullen zich namelijk zo laten leiden door hun natuurlijke/huidige rol, waarbij de spannende beleving én tijdsdruk die het team op de hielen zit, de perfecte situatie creëert. Wilt u meer inzicht krijgen in het functioneren van een team en de ontwikkelingen daarin. Een op maat gemaakte escaperoom reikt hiervoor de handvatten aan.


Sprakeloos ontwikkeld escape rooms en experiences op maat. Met onze creatieve brein verzorgen en ontwikkelen wij escape rooms en experiences voor bedrijfstrainingen, colleges en leertrajecten, verbetering van werkprocessen of teambuilding uitjes. Dit doen wij in een tijdelijke pop-up variant of een vaste situatie in je organisatie. Daarbij verzorgen wij het hele traject naar wens, denk aan een communicatie of management training waarbij deze tool ingezet wordt om met je organisatie aan de slag te gaan. 

De uitdaging van escape rooms experiences biedt  een unieke ervaring om te reflecteren. Het biedt waardevolle inzichten in hoe jullie samenwerken en informatie uitwisselen. Het maakt communicatie- en leiderschapsstijlen zichtbaar, evenals de mate van vertrouwen en verbondenheid van het team. De karaktereigenschappen die het team in balans houden als bijvoorbeeld daadkrachtig optreden, inspirerend is , wie er stabiel is, de leidersrol op zich neemt, wie volgers zijn, wie er sociaal is. Waardoor je beter kan omlijnen hoe het team functioneert en waar je mee aan de slag wilt gaan. De escaperoom is leuk om te doen waardoor een plezierige en ongedwongen sfeer heerst. de experience is voor de grotere doelgroep De beelden zijn achteraf ook te bekijken en te analyseren.

Meer weten, bekijk onze projecten en plan een kennismaking.


ONZE ESCAPE ROOM ARTIST

Gamification can lead to high levels of learner engagement and motivation!